REKLAMA
Baner

Ludzie, wydarzenia

Przekręt gastronomiczny

Opublikowano 30 czerwca 2017, autor: bj

Przetwory w słoikach, mydło i kiełbasa – zamiast trafić do żołnierzy miały zostać sprzedane na boku. Organizował to podoficer ze Świętoszowa. Sprawą zajęła się Żandarmeria Wojskowa, teraz badają ją też prokuratorzy w mundurach.

Przekręt gastronomiczny

Śledztwo w sprawie „przekrętów gastronomicznych” w świętoszowskiej jednostce nabiera tempa. Są już zarzuty i dokładne wyliczenia. Sprawę okradania z racji żywnościowych żołnierzy ćwiczących na poligonach badają wojskowi prokuratorzy. Wiadomo, że zarzuty przywłaszczenia żywności usłyszał podoficer z 10. Batalionu Zmechanizowanego „Dragonów” w Świętoszowie.

Przypomnijmy. Podejrzany żołnierz, z 30-letnim stażem w służbie, miał „uszczuplać” należne żołnierzom przydziały żywności i środków higieny, a to, co ukradł – sprzedawać na boku.

Podliczyli

 

Żeby przeczytać więcej, kup gazetę „Regionalną” lub dostęp do wszystkich treści płatnych.
Liczba słów ukrytego tekstu: 89

Kup gazetę w kiosku
Strona nr 1
ten artykuł znajduje
się w numerze
Cena gazety: 3,00 zł brutto
LUB Wyślij sms

Wyślij sms o treści: AP.GR1
na numer: 79068
Cena sms: 11,07 zł brutto
LUB Wykonaj szybki przelew

Szybkie przelewy i płatności
kartą poprzez dotpay.pl
Kwota przelewu: 5 zł brutto


Aby odblokować treść wpisz otrzymany kod:


UWAGA! Otrzymany kod jest ważny przez 7 dni i odblokowuje wszystkie płatne treści.

 

Napisz komentarz »